3 restaurante pe care le recomand în ianuarie

Am descoperit și redescoperit câteva locuri faine din București, cu mâncare ultra delicioasă, în luna ianuarie și am vrut să vi le recomand și vouă. Să nu treacă iarași câteva luni (chiar ani în cazul unuia dintre restaurante) până îmi readuc aminte de loc.

Souk

Este un nou restaurant cu specific libanez, aflat în Floreasca. Locul este elegant, decorat cu foarte mult gust, și te îmbie să te întinzi la o cafea orientală chiar și după ce ai terminat de mâncat.

Mi-a plăcut absolut tot ce am gustat, de la antreuri la cărnuri și garnituri. Meniul este foarte cuprinzător, dificil de ales atât la partea de mezze, cât și la felul principal.

Eu vă recomand să mergeți pe Platoul de Mezze Mix & Match ce include 7 sortimente de antreuri reci, la alegerea ta. Porțiile sunt suficient de consistente și puteți mânca 2-3 persoane lejer din platou, putând astfel bifa cât mai multe preparate din meniu. Eu am ales Traditional Hommos, Guacamole Hommos, Old Fashioned Labneh, Farmers Shanklish, Spicy Nuts Muhammara, Flamed Baba Ganoush și Flamed Tahini Eggplant Muttabal. Toate au fost super delicioase și devorate până la ultima frimitură de lipie și dacă ar fi să repet data viitoare, cu certitudine aș opta pentru Labneh, Hommos și Baba Ganoush.

În partea a doua, am ales The Authentic Ras Asfour (cubulețe de vițel în sos de rodii) cu Shatta Hot Chips (niște bulete de cartofi ușor picante și foarte aromate), dar am gustat și Falafel, Lahmajoun, aripioare de pui marinate pregătite la jar și Adana Kafta. Toate mi-au plăcut, dar preparatul pentru care abia aștept să revin la Souk, rămâne Ras Asfour, unul dintre cele mai bune pe care le-am mâncat vreodată.

Experiența orientală nu ar fi fost completă fără o cafea arăbească cu cardamon – care îți place sau o detești, nu prea există cale de mijloc!

 

Die Deutsche Kneipe

Mă întristasem la final de decembrie că nu mai există restaurante nemțești adevărate în București și că nu mă pot delecta oricând cu preparatele mele preferate din bucătăria germană, pe care tocmai le gustasem la Viena.

Mi-am amintit însă de restaurantul Die Deutsche Kneipe, aflat pe strada Stockholm, în Dorobanți, un restaurant mic (are doar vreo 6 mese în interior și vara o terasă micuță) și primitor, cu o atmosferă tipic nemțească, pe care nu l-am vizitat de peste 10 ani…

L-am redescoperit cu plăcere, mâncarea fiind la fel de bună precum îmi aminteam. De altfel, aglomerația peste care am dat de fiecare dată (ar fi foarte recomandat să faceți o rezervare înainte) atestă calitățile locului și ale bucătăriei sale.

Îți recomand supa cu clătite (este la fel de bună ca cele pe care le-am încercat la Viena și în Bavaria) și supa cremă de usturoi în pâine, la început.

La partea a doua, poți opta pentru unul dintre numeroasele variante de snitzel propuse, cârnați sau favoriții mei kase spaetzle (paste de cartofi cu brânză și ceapă caramelizată, o rețetă tradițională din Allgäu). Succes cu alegerea pentru că va fi dificil să te decizi!

La cea mai recentă vizită, am optat pentru un snitzel cu sos gorgonzola și dulceață, alături de o salată de cartofi și au fost geniale. Am mai gustat din șmițelul vienez și chiftelel de cartofi, precum și dintr-un snitzel cu sos de smăntână și usturoi, pe care îl voi comanda cu certitudine data viitoare.

Mamizza

Deși am pus Mamizza pe lista locurilor cu cea mai bună pizza din București și mănânc pizza destul de des, nu știu din ce motive, nu am mai ajuns aici de câteva luni bune. S-a pus însă problema unei ieșiri la pizza cu prietenii în primele zile ale lui ianuarie și nu am regretat niciun moment că am sugerat Mamizza.

Au apărut și câteva sortimente noi de pizza – am reținut-o pe Mioara cu brânză de burduf și cârnat de mangaliță. Eu am mers „clasic” pe: stracciatella (the creamy part of the burrata) și pizza Margherita con buffala.

Mi s-a părut interesantă și pizza Galea (cu ton, fenicul și măr), dar un pic prea avangardistă pentru gustul meu conservator în materie de pizza. În schimb, Madonna (cu sos de trufe), Francesca (Pomodorini gialli, mozzarella di bufala DOP, provolone, cacioricotta și busuioc proaspat) și Norma (cu fior di latte, chorizo, guacamole și parmezan), sunt pe lista de comandat data viitoare!

Acestea ar fi recomandările mele pentru ianuarie – un restaurant libanez, unul nemțesc și unul italian. Sper să vă fie de folos, iar dacă aveți sugestii de restaurante de încercat – cu orice bucătărie a lumii – aștept mesaje!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Anterior

Tradiție vs. Nou: 6 locuri cu cafea bună în Viena

Următor

5 idei pentru un upgrade instagramabil al casei