Un blog personal despre tot ce-i chic

3 moduri în care să mănânci înghețată iarna

Specials

Cu ninsorile și zăpezile de afară, probabil că ultimul loc pe lista fanteziilor hibernale se află înghețata.

Numai că eu am fost răcită prea multă vreme și sunt o fană înrăită a înghețatei, așa că mi s-a făcut o poftă teribilă de Haagen Dazs (căci da, rămâne după atâția ani preferata mea).

Și cum totuși mi-aș proteja, măcar puțin, gâtul, iată 3 moduri în care poți să mănânci înghețată Haagen Dazs iarna:

Un desert delicios: poate nu doar simplele clătite sau gauffres cu înghețată, ci un desert puțin mai elaborat care să pună în evidență și în valoare aroma specială a înghețatei Haagen-Dazs.

Din multitudinea de rețete propuse de Haagen-Dazs mie mi-a rămas sufletul la Mere coapte în calvados cu înghețată dulce de leche. Vă las rețeta mai jos:

Ingrediente (6 porții): 2 linguri de unt topit, 2 linguri de calvados (sau brandy de mere), 2 linguri de zahăr, 3 mere, înghețată Häagen-Dazs Dulce de leche, 6-8 pricomigdale, biscuți sau cookies ( sfărâmate).

Preparare: Preîncălziți cuptorul (la 200°) și amestecați într-un bol untul, zahărul și calvados. Tăiați merele în felii subțiri și înmuiațile în amestecul de mai sus. Împărțiți bucățile de măr în 6 recipiente micuțe de souffle (rezistente la căldură) și lăsați-le 35-40 minute în cuptor, până se înmoaie și se rumenesc. După 10-12 minute la răcit, se adaugă înghețata și biscuții sfărâmați.

01_desert_inghetata_HaagenDazs

Un cocktail sofisticat: ca să rămânem în atmosfera festivă, nimic nu e mai potrivit ca un cocktail cu înghețată pentru a ne menține moralul ridicat chiar și cu troienele și temperaturile negative de afară.

Eu vă propun Red Wine Ice Cream Floats cu doar 3 ingrediente: vin roșu spumant (puteți folosi și vin roșu cu sifon), înghețată Häagen-Dazs Vanilla și cireșe maraschino (se găsesc sub formă de compot, în borcane, în supermarket). Puneți câteva cireșe într-un pahar, apoi o cupă de înghețată, iar la final completați cu vinul spumant.

02_cocktail_vin rosu_inghetata

O ciocolată caldă aromată (și decadentă): o combinație neobișnuită, cald și rece, dar delicioasă. Fă-ți o cană cu ciocolata caldă preferată (eu o prefer pe cea mai groasă, care se apropie ca textură de o budincă), adaugă o cupă de înghețată Häagen-Dazs Mint & Chocolate (sau oricare sortiment înghețată Häagen-Dazs care te încântă), iar la final frișcă sau alte decorațiuni (cum ar fi cele pentru torturi, dropsuri prisate, fulgi de migdale, etc.).

03_ciocolata calda cu inghetata

Dacă aveți și alte idei de combinații cu înghețată, ideale pentru a le savura iarna, abia aștept să le descopăr!

La Chic Boutique

I'm Laura, thirtysomething, creative mind, passionate about marketing & pr, fashion and beauty enthusiast, taking inspiration from my travels and encounters. Let’s be chic!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Recente în Specials

Go to Top