Recunosc că nu sunt cel mai mare fan iaurt, dar experiența mi-a arătat cât de necesar și sănătos este. Favoritul meu – iaurtul grecesc, evident. Nici nu putea fi altfel, bucătăria grecească fiind una dintre preferatele mele.
Dar nu este vorba doar de gust aici. Iaurtul grecesc este un aliment minune din multe puncte de vedere :
- sursă de probiotice pentru un sistem digestiv sănătos, dar și un sistem imunitar fortificat.
- sursă naturală de vitamina B12, indispensabilă bunei funcționări a sistemului nervos și a creierului.
- bogat în Calciu, care pe lânga beneficiile sale în privința sistemului osos, joacă un rol important și în procesul de slăbit, reglând nivelul de cortizol, responsabil pentru acumulările de grăsime în organism.
- sursă de proteine, esențiale pentru dezvoltarea celulelor și refacerea țesutului muscular, mai ales după efort.
- sursă de iod, responsabil cu reglarea funcției tiroidei, esențial unui metabolism sănătos.
- bogat în Calciu, Magneziu și Potasiu, pentru menținerea sub control a tensiunii arteriale.
Este deci mai mult decât recomandat să consumi iaurt grecesc. Dimineața, la micul dejun, pentru energie și o stare de bine, după efortul fizic, pentru refacere, oricând, în timpul zilei, sub forma unei gustări delicioase și sănătoase.
Din păcate, însă, cu toate beneficiile sale, iaurtul grecesc se află de multe ori « la concurență » cu diferite tentații dulci și sărate, cărora nici cei mai puternici nu le pot rezista. Nu dispera, există și în acest caz o soluție – iaurtul grecesc este plin de resurse, așa cum îți spuneam, are un gust pentru combinații și se poate reinventa zi de zi, în orice moment,
Pentru a-ți demonstra, ți-am pregătit în continuare 3 sugestii de mix-uri cu iaurt grecesc, Olympus pentru că este favoritul meu, din multitudinea de combinații posibile.
Power brekfast – Smoothie cu măr și scorțișoară
Ingrediente: Iaurt grecesc Olympus (2% grăsime) – 150 g, ½ linguriță esență de vanilie, 1 măr roșu, 2 lingurițe de scorțișoară, 250 ml lapte de migdale, 1 linguriță Maxi proteine.
Preparare: Se pun toate ingredientele în blender și se amestecă până la omogenizare. Pentru un plus de aromă, se poate îndulci cu sos de caramel sau unt de arahide.
Delicious dip – Greek hummus
Ingrediente: Iaurt grecesc Olympus (10% grăsime) – 200 g, 200 g boabe de năut, 1 lingură de ulei de măsline, 2 căței de usturoi, 1 lămâie – sucul, sare și piper.
Preparare: Urmăriți pașii de preparare de pe ambalaj pentru boabele de năut. După fierberea și strecurarea acestora, se pun toate ingredientele pentru hummus in blender și se amestecă până la obținerea unei paste.
Best dessert – Greek chocolate & berries cheesecake
Ingrediente: Iaurt grecesc Olympus (10% grăsime) – 150 g, 3 linguri de fructe de pădure combinate (zmeură, afine, căpșuni, mure… pot fi proapete sau congelate), 1 lingură de chips-uri de ciocolată neagră, 1 lingură de ciocolată albă rasă.
Preparare: Se amestecă ingredientele într-un castron și se consumă instant.
Nu am menționat însă mix-ul meu preferat cu iaurt grecesc – tzatziki-ul grecesc, pe care îl consum săptămânal.
Evident, cel mai bun tzatziki este cel preparat de nativii greci, iar dacă ești fană, asemenea mie, Olympus îți oferă șansa de a câștiga o vacanță în însorita și frumoasa Grecia. Tot ceea ce trebuie să faci este să accesezi platforma de concurs pe site-ul oficial Olympus.
Sună tentant, nu-i așa?
Foto: Mircea Ciolpan
pentru mine iaurtul grecesc este baza pentru micul dejun, două săptămâni pe lună, iar combinația este cam așa: o linguriță semințe de chia, o linguriță mix de fibre (sunt mai multe chestiuni pe-acolo) și ceva tărâțe.
iar ca și favorit în grecia rămâne pentru mine de ani buni iaurtul cu lămâie, au o marcă a lor pe care o știu și imediat ce ajung o caut pe la supermarketuri. ținută în frigider, este răsfățul meu pe post de orice: dimineața, când vin de la plajă, seara. anul acesta am adus și acasă, că prea le făcusem capul calendar cu el. :)))
ia să vedem de tzatziki, ia să vedem! mulțumesc de informație.