3 locuri pentru a admira Dubai de la înălțime

Dubai de la înălțime

De la an la an skyline-ul din Dubai se modifică, devenind și mai spectaculos, iar una dintre cele mai populare activități turistice este a admira Dubai de la înălțime.

Și sunt atâtea locuri și moduri de a admira Dubai de la înălțime. De la sky baruri și restaurante romantice, la zgârie nori, infinity pools și, bineînțeles, mult așteptata Ain Dubai, inaugurată pe 21 octombrie 2021.

Ain Dubai

Și dacă nu erau suficiente atributele de „cel mai…”, „cea mai…”, „cele/cei mai…” legate de atracțiile Dubaiului, din octombrie anul trecut și-a mai trecut unul în palmares: cea mai mare și înaltă roată de observație din lume.

Dacă London Eye m-a impresionat, Ain Dubai, de 2 ori mai înaltă decât roata de observație din Londra, mi-a tăiat respirația… bine, este vorba și de skyline-ul spectaculos al acestui oraș.
Deci, printre nori, la 250 de metri înălțime, priveliștea este uluitoare: ape albastre, zgârie nori spectaculoși, plaje…

Ain Dubai se află pe insula Bluewaters, un cartier dezvoltat „de la zero” în zona JBR Beach, oferind o vedere panoramică asupra JBR Beach, Dubai Marina, Palm Jumeirah și emblematicelor Burj Khalifa și Burj Al Arab.

Cel mai spectaculos moment este, evident, la apus, dar priveliștea poate fi suficientă, chiar și fără spectacolul asfințitului. Prețul începe de la 130 AED (aproximativ 150 de lei) și diferă în funcție de ora aleasă sau de tipul cabinei – poți alege experiența unei cabine cu sky bar începând de la 350 AED (420 de lei) sau să închiriezi o cabină exclusiv pentru tine începând de la 1.550 AED (1860 de lei).
Ain Dubai este deschisă de marți până duminică între orele 11:00 și 22:00 și biletele se pot achiziționa și online.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Laura.Antonov (@lachicboutiquero)


Sky Views Dubai

O altă atracție recent inaugurată este Sky Views, chiar în downtown Dubai, la doi pași de Dubai Mall și Burj Khalifa.

Sky Views Dubai este o altă invenție senzațională pentru a admira Dubai de la înălțime. Este o pasarelă cu podea din sticlă și design futurist ce conectează apexul celor 2 turnuri cu 50 de etaje ce constituie Hotelul The Address Sky View.

Aceasta este situată la 219,5 metri deasupra Dubai, oferind o panoramă spectaculoasă a orașului ce se desfășoară efectiv la picioarele tale, asupra celei mai înalte clădiri din lume – Burj Khalifa, dar și 360 de grade, datorită opțiunii Edge Walk (așa cum îi spune și numele, ai posibilitatea de a admira din exterior, în aer liber, priveliștea, plimbându-te pe o cornișă special concepută pentru această experiență extremă).

O altă experiență unică plină de adrenalină este oferită și de toboganul din sticlă aflat pe exteriorul clădirii și care te poartă un etaj, 4 metri, ca într-un zbor rapid deasupra orașului.

Prețul începe de la 85 AED (aproximativ 100 lei), este costul pentru a traversa pasarela și a experimenta toboganul din sticlă, și ajunge la 714 AED (aproximativ 870 lei) pentru experiența Edge Walk. Poți rezerva și achiziționa biletele online alegând ora care îți surâde mai mult.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Laura.Antonov (@lachicboutiquero)

 

Aura Skypool Dubai

Aura rămâne pe wish list-ul de experimentat în Dubai pentru că era sold out pe întreaga perioada în care eram acolo, așa că acesta este primul sfat dacă îți dorești să admiri Dubai din cea mai înaltă piscină infinity din lume: rezervă-ți din timp locul și experiența dorită la piscină.

Aflată la 200 de metri înălțime, la etajul 50 al The Palm Tower, Aura oferă priveliști uluitoare asupra Palm Jumeirah, Dubai Ain, Burj Al Arab și în depărtare, la orizont, asupra Golfului Persic. Poate fi o experiență multi-senzorială, un loc perfect pentru a captura esența acestui oraș minunat.

Prețul începe de la 200 AED (aproximativ 250 lei), pentru o dimineață petrecută la înălțime și un loc pe rândul secundar de șezloguri, sau pentru a înota sub stele, între orele 20:00 si 24:00, și poate ajunge la 280 AED (aproximativ 340 lei) pentru o sesiune de 60 de minute de Yoga in the Sky, cu mic dejun sănătos inclus, 295 AED (aproximativ 360 lei) pentru o sesiune de 60 de minute de Pilates in the Sky, cu mic dejun sănătos inclus, sau 500 AED (aproximativ 600 lei) pentru o zi întreagă la piscină, în primul rând de șezlonguri.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by AURA SKYPOOL Dubai (@auraskypooldubai)

 

Cum ajungi în Dubai?

Wizz Air operează, din București, zboruri către și de pe Aeroportul Internațional Abu Dhabi (AUH) și Aeroportul Internațional Dubai (DXB). Dacă îți faci planuri de vacanță, în acest moment, ai zboruri zilnice spre Abu Dhabi și 6 zboruri pe săptămână din București către Dubai.

Wizz Air mai operează și două zboruri săptămânale între Cluj-Napoca și Abu Dhabi.

Cel mai simplu este să intri direct pe site-ul Wizz Air și să verifici disponibilitatea în funcție de perioada în care îți dorești să călătorești în Abu Dhabi și Dubai.

În afara biletelor de avion, prin intermediul Wizz Air mai poți achiziționa și alte servicii complementare, cum ar fi transfer de la aeroport la hotel, închirierea unei mașini, iar pentru rezervările de cazare făcute prin intermediul platformei booking.com primești o reducere de 5%.

I'm Laura, thirtysomething, creative mind, passionate about marketing & pr, fashion and beauty enthusiast, taking inspiration from my travels and encounters. Let’s be chic!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Anterior

S-a lansat ediția din 2024 a celebrului Calendar Pirelli

Următor

7 motive să vizitezi Ras Al Khaimah