3 greșeli în rutina de skin care și cum să le remediezi primăvara aceasta

Sunt câteva etape în rutina de skin care pe care le respect oricând, indiferent de anotimp. Este vorba despre: curățare, hidratare și protecție solară.

Chiar și acum, în această perioadă când stau mai mult în casă și rutina de skin care s-a simplificat considerabil, nu sar aceste 3 etape.

Și pentru că am observat câteva greșeli (pe care sper că voi nu le faceți) legate de cele 3 etape esențiale din rutina de skin care, vă propun astăzi câteva soluții pentru a le repara primăvara aceasta.

1 – Curățare incompletă

Curățarea tenului seara, înainte de culcare, și dimineața, înainte de aplicarea produselor de skin care și, atunci când este cazul, a produselor de make-up, este o regulă de bază pentru oricine, oricând și oriunde.

Indiferent dacă te machiezi sau alegi să nu îți încarci tenul cu produse de make-up, pielea trebuie curățată! Și dacă stai în casă, pe ten se acumulează de-a lungul zilei particule de praf, transpirație, celulele moarte ale pielii, care se regenerează…

Pentru mine, o dublă curățare e regula de bază în fiecare seară: un gel delicat de curățare, urmat de apa micelară. Dar ar fi suficient și doar unul dintre cele 2 produse, mai ales dacă stai mult în casă.

Evident, există produse specifice pentru toate tipurile de ten, pentru orice problemă cu care confruntă tenul tău. Trebuie doar să alegi produsul potrivit pentru tine. Pentru nevoile pielii tale.

Eu nu am probleme majore cu tenul, doar că, dintotdeauna m-am confruntat cu o deshidratare accentuată a pielii. De aceea, aleg și pentru curățare / demachiere produse care să nu îmi usuce și mai tare pielea.

rutina de skin care

Am descoperit de curând gelul de curățare calmant din gama Cannabis Sativa de la Kiehl’s, a cărui formulă include ulei din semințe de cânepă și ulei de oregano. Cu o textură lejeră, gelul curăță delicat, elimină impuritățile, nu usucă pielea, lăsând-o revigorată și cu un aspect sănătos.

Acum, îmi place mult apa micelară cu textură lejera de lapte de la Garnier. Este un produs eficient și ușor de folosit, ce îndepărtează machiajul, impuritățile și urmele de poluare, hidratează și oferă o senzație de confort tenului.

2 – Aplicarea texturilor uleioase

Ordinea de aplicare a diferitelor produse de skin care în rutina zilnică este esențială pentru obținerea unor rezultate optime. Iar regula spune că se aplică de la cele mai lejere la cele mai complexe, uleioase.

Păstrează uleiurile faciale la final. Acestea sunt excelente pentru hrănirea tenului, dar aplicate prea devreme în rutina de skin care împiedică toate celelalte produse aplicate ulterior să își facă efectul.

Uleiul facial sigilează practic pielea, constituind o barieră naturală ce reține hidratarea în piele. Și constituie și o bază perfectă pentru machiaj. Vă recomand ca după pasul de curățare, dimineața, să continuați cu un ser sau o cremă pe bază de apă și abia apoi să treceți la ulei facial.

M-am înțeles bine cu uleiurile faciale Urban Veda (le găsești pe Biocart), concepute pe principiile științei ayurvedice, cu ingrediente naturale, foarte eficiente.

3 – Absența unui produs cu SPF

Am susținut și susțin în permanență folosirea produselor cu nivel ridicat de protecție solară indiferent de anotimp. Există multiple posibilități: serum cu SPF, cremă, diverse tipuri de nuanțatuare – BB cream sau CC cream, fond de ten, chiar și pudră…

Îmi place mult Sun Secure Blur de la SVR (îl găsești pe Optimashop). E o cremă spumă cu efect optic și finish invizibil, care difuzează imperfecțiunile tenului. Are o textură aerată, care se topește pe piele, lăsând în urmă o senzație de catifelare. Oferă protecție solară înaltă UVB, UVA, spectru vizibil și infraroșu.

 

I'm Laura, thirtysomething, creative mind, passionate about marketing & pr, fashion and beauty enthusiast, taking inspiration from my travels and encounters. Let’s be chic!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

cum speli corect părul
Anterior

Cum speli corect părul

măști pentru un ten superb
Următor

12 măști pentru un ten superb primăvara aceasta