3 greșeli de skin care și cum le repari primăvara aceasta

skin care

Eu îmi modific în permanență rutina de skin care, în funcție de anotimp, de nevoile specifice ale tenului la un moment dat… Sunt însă câțiva pași de bază, pe care îi respect oricând, oriunde și în orice condiții: curățare, hidratare, protecție solară.

În privința acestora, am observat diferite confuzii sau greșeli, pe care sper că voi nu le faceți, și vă propun astăzi câteva soluții pentru a le repara primăvara aceasta.

Curățare incompletă

Curățarea tenului seara, înainte de culcare, și dimineața, înainte de aplicarea produselor de skin care și a machiajului este o regulă de bază pentru oricine, oricând și oriunde.

Indiferent că ești adepta unui machiaj sofisticat sau alegi să nu îți încarci tenul cu produse de make-up, pielea trebuie curățată! Și dacă stai în casă, pe ten se acumulează de-a lungul zilei particule de praf, transpirație, celulele moarte ale pielii, care se regenerează…

Pentru mine, o dublă curățare e regula de bază în fiecare seară: un gel delicat de curățare, urmat de apa micelară.

Evident, există produse specifice pentru toate tipurile de ten, pentru orice problemă cu care confruntă tenul tău. Trebuie doar să alegi produsul potrivit pentru tine. Pentru nevoile pielii tale.

Eu nu am probleme majore cu tenul, doar că, dintotdeauna m-am confruntat cu o deshidratare accentuată a pielii. De aceea, aleg și pentru curățare / demachiere produse care să nu îmi usuce și mai tare pielea.

Am descoperit ALPHA-H Balancing Cleanser with Aloe Vera în colecția de primăvară 2019 Sephora, un cleanser cremă delicat absolut inedit. Ceea ce este neobișnuit la acest produs este faptul că, pe lângă curățare eficientă, acesta restabilește și echilibrul PH-ul la nivelul tenului. Este îmbogățit cu Aloe Vera și vitamina E, fiind potrivit astfel și pentru pielea sensibilă și pentru cea deshidratată. Nu este genul de cleanser care se curăță cu apă, ci este mai mult ca un demachiant cremă, produsul înlăturându-se uscat, cu rotițe demachiante, odată ce și-a făcut treaba.

 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

 

A post shared by Alpha-H Concentrated Skincare (@alphahskincare) on

La capitolul apă micelară, există atâtea variante, încât este imposibil să nu identifici una pe „gustul” pielii tale. Eu le prefer pe cele bifazice, care conține diferite uleiuri esențiale (absolut normal ținând cont de tenul meu deshidratat). Printre preferate se numără: Waterproof Triple Action Cleansing Water + Oil Sephora Collection cu ulei de marula, Garnier Biphase Micellar Cleansing Water in oil cu ulei de argan și Lancome Bi-Facil, un produs pentru ochi și buze în special, recomandat mai ales purtătoarelor de lentile de contact.

 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

 

A post shared by GARNIER ROMANIA (@garnier.romania) on

Aplicarea texturilor uleioase 

Ordinea de aplicare a diferitelor produse de skin care în rutina zilnică este esențială pentru obținerea unor rezultate optime. Iar regula spune că se aplică de la cele mai lejere la cele mai complexe, uleioase.

Păstrează uleiurile faciale la final. Acestea sunt excelente pentru hrănirea tenului, dar aplicate prea devreme în rutina de skin care împiedică toate celelalte produse aplicate ulterior să își facă efectul.

Uleiul facial sigilează practic pielea, constituind o barieră naturală ce reține hidratarea în piele. Și constituie și o bază perfectă pentru machiaj. Vă recomand ca după pasul de curățare să continuați cu un ser (îmi place muuult Yves Rocher Hydra Vegetal Ultra Moisturizing Liquid Serum) sau o cremă pe bază de apă (eu ador Belif Aqua Bomb) și abia apoi să treceți la ulei facial.

 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

 

A post shared by Yves Rocher Romania (@yvesrocherro) on

 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

 

A post shared by Sephora Romania (@sephoraromania) on

Mie îmi plac mult uleiurile bio Madara. Folosesc Madara Superseed Soothing Hydration, un ulei facial super hidratant, care se absoarbe rapid în piele fără a lăsa acea senzație grasă atât de neplăcută pe ten mai ales. Conține ulei de semințe de coacăze negre şi merişoare, pline de Omega 3 și 6, ulei de cătină bogat în anitoxidanţi cu efect de regenerare și hrănire intentivă, precum și uleuri din brocoli, avocado, ovăz, măceşe şi luminiţă de seară cu efecte excepționale în privința hidratării. 

 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

 

A post shared by MÁDARA Organic Skincare (@madaracosmetics) on

Absența unui produs cu SPF

Am susținut și susțin în permanență folosirea produselor cu nivel ridicat de protecție solară indiferent de anotimp. Există multiple posibilități: serum cu SPF, cremă, diverse tipuri de nuanțatuare  – BB cream sau CC cream, fond de ten…

Dacă niciuna dintre aceste opțiuni nu te încântă sau nu ai găsit produsul potrivit cu SPF pe care să îl integrezi în rutina ta zilnică de skin care, îți recomand produsele Supergoop (le găsești la noi în Sephora).

Produsele Supergoop sunt exemplul perfect de cum poți purta protecția solară fără bătai de cap. Adică poți folosi un primer cu SPF40, de exemplu, Supergoop Unseen Sunscreen Broad Spectrum SPF40, o pudră pentru finish cu SPF45, Supergoop Invincible Setting Powder SPF45, sau spray fixator pentru machiaj cu SPF50, Supergoop Defense Refresh Setting Mist SPF50.

 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

 

A post shared by Supergoop! (@supergoop) on

 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

 

A post shared by Supergoop! (@supergoop) on

 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

 

A post shared by Supergoop! (@supergoop) on

I'm Laura, thirtysomething, creative mind, passionate about marketing & pr, fashion and beauty enthusiast, taking inspiration from my travels and encounters. Let’s be chic!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Anterior

Ce mănânci într-un Irish pub

Următor

4 pantofi în tendințe pe care îi vei purta și sezonul următor