3 cocktailuri de vară pentru un păr sănătos și strălucitor

Păr sănătos stralucitor

Un păr sănătos și strălucitor, un deziderat pentru orice femeie (și nu numai), în orice anotimp. Și mai dificil de atins vara, când « agresorilor » obișnuiți li se alătură razele fiebinți soarelui, apa sărată a mării și clorul adăugat în apa din piscine.

Și totuși vara este esențială frumusețea părului, cam la orice oră din zi și din noapte. Ce este deci de făcut ?

Eu îți propun astăzi 3 cocktailuri de vară pentru un păr sănătos și strălucitor, cu ingrediente pe care le vei găsi cu ușurință cred chiar la tine acasă.

Vodka avocado: un cocktail mască pentru curățare și strălucire. Ai nevoie de următoarele ingrediente: 2 linguri de vodka, 2 linguri de miere, ½ avocado și un gălbenuș de ou. Ingredientele se amestecă într-un vas cu o furculiță până la obținerea unei texturi cremoase.

Compoziția se aplică pe părul proaspăt spălat cu șampon și uscat puțin cu prosopul, lăsându-se să acționeze pentru 30 de minute. Se clătește cu apă calduță, se aplică din nou șampon, iar la final balsamul utilizat în mod obișnuit în rutina de îngrijire a părului.

Vodka elimină eficient orice reziduu, mierea și avocado hidratează părul, iar gălbenușul netezește și îi conferă strălucire firului de păr.

Minty frappé: un cocktail cremă împotriva electizării părului și pentru strălucire. Ai nevoie de următoarele ingrediente: 170 g de iaurt, 3 linguri de ulei de măsline, câteva frunze de rozmarin și câteva de mentă. Ingredientele se amestecă cu blender-ul până la obținerea unei consistențe pufoase.

Masca se aplică pe părul spălat și uscat cu prosopul, care se înfășoară apoi într-un prosop umed și fierbinte pentru 20 de minute. Se clătește cu apă calduță, se aplică din nou șampon, iar la final balsamul utilizat în mod obișnuit în rutina de îngrijire a părului.

Iaurtul catifelează părul, iar uleiul de măsline îl hrănește, hidratează și îi conferă strălucire.

Strawberry coconut cream: un cocktail fructat pentru revitalizarea părului tern și deteriorat. Ai nevoie de următoarele ingrediente: 6-7 căpșuni, 1 lingură de ulei de cocos și o lingură de miere. Ingredientele se amestecă într-o cremă delicioasă.

Amestecul se aplică pe părul umed și se clătește după 20-30 min (cu cât menții mai mult timp masca pe păr, cu atât mai multe șanse sunt ca nutrienții să pătrundă mai adânc în firul de păr). Se clătește doar cu apă calduță la final.

Uleiul de cocos este un balsam natural excelent, pentru un păr moale și mătăsos, mierea are proprietăți hidratante, iar căpșunile revitalizează firul de păr.

Pentru a-l proteja și a-l menține sănătos și strălucitor, încearcă la final să folosești produse și aparate de styling de cea mai bună calitate.

Poți renunța la uscător în favoarea periei rotative (cu acțiune 2 în 1 – uscare și aranjare), Philips Airstyler fiind una dintre cele mai bune opțiuni pentru o coafură cu volum, dar și pentru un păr moale și strălucitor în același timp.

Dacă îți dorești însă bucle, îți recomand uscarea naturală a părului (îl ștergi delicat cu un prosop moale și îl lași câteva ore să se usuce, atenție complet!) și utilizarea unui odulator conic. Pentru că am avut numeroase experiențe neplăcute cu plăci și ondulatoare (a se citi răni provocate de arsuri, unele chiar destul de grave), mi-a plăcut ideea ondulatorului Philips Pro Care, care are un înveliș moale, evitând astfel arsurile degetelor la manipulare, dar și deteriorarea treptată a părului.

Dacă știți și alte trucuri, ingrediente și mixuri, din “bucătărie”, pentru un păr sănătos și strălucitor, sau care să ne ajute cu un styling lejer, de vară, eu abia aștept să le citesc!

 

I'm Laura, thirtysomething, creative mind, passionate about marketing & pr, fashion and beauty enthusiast, taking inspiration from my travels and encounters. Let’s be chic!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Palmolive Aroma Sensations
Anterior

Beauty news Palmolive: senzații și călătorii... sub duș

Alba Iulia - Cetatea Alba Carolina
Următor

Călător prin România: Destinație de weekend – Cetatea Albă Carolina