Am deja câteva vacanțe în Dubai “în palmares”, dar ca în nicio altă destinație, de fiecare dată identific atracții noi de bifat.
Pe lângă locurile deja consacrate – precum Burj Khalifa, Dubai Mall, Museum of the Future, Dubai Marina, souk-urile din Old Dubai… – în fiecare an descopăr și atracții mai puțin cunoscute – hidden gems – în Dubai. Și absolut de fiecare dată, se dovedesc a fi experiențe senzaționale!
Anul acesta nu am mai avut răbdare si am profitat de prețurile atractive la zborurile wizz air către Abu Dhabi (la sfârșitul articolului las și informații cum ajungi ușor din Abu Dhabi în Dubai). Am luat o vacanță puțin mai lungă și nu am regretat. Pentru că am avut ocazia să descopăr, pe lângă multe alte experiențe speciale, și 3 atracții noi mai puțin cunoscute din Dubai.
Aya Universe
Foarte populare în ultima vreme, spațiile imersive au început să mă fascineze. Aya Universe este o colecție de experiențe multimedia, o călătorie fantastică și uluitoare.
Așa cum îi spune și numele, Aya este un univers… un univers paralel, misterios și spectaculos.
Ai la dispoziție cât timp îți dorești pentru a explora și experimenta cele 12 lumi fantastice, intitulate sugestiv: The Source, Harmonia, Flora, Tides, The Falls, The River, The Pool, Celestia, Outland, Luna, Drift
Ce experiențe te așteaptă? Piscine infinite de lumină, show-uri explozive de lumini, camere de oglinzi, proiecții imersive, o cascadă cu apă și lumini, o grădină fabuloasă, instalații interactive.
Tips: Rezervă biletul online, îți poți alege ziua și intervalul orar dorit. Costul unui bilet este de 135 aed (aprox 167 lei).
Aya Universe se află în WAFI Mall, așa că nu vei avea probleme cu parcarea (dacă vii cu mașina închiriată). De asemenea, poți lua metroul, linia verde, până la stația Dubai Healthcare City, de unde ai doar o plimbare de 6 minute până la Wafi Mall.
The Dubai Ballon
Una dintre experiențele pe care mi le-am dorit mereu în Dubai a fost zborul cu balonul în deșert. Nu am reușit încă să bifez această experiență, dar m-am apropiat foarte tare… bifând una dintre cele mai noi atracții din Dubai, The Dubai Ballon.
Nu este vorba de un zbor propriu-zis, mai degrabă o „înălțare” cu balonul cu heliu, dar senzațiile sunt acolo și, în plus, o priveliște senzațională și unică asupra skyline-ului Dubaiului.
Tips: The Dubai Ballon se află în cadrul Atlantis The Palm. Există un shuttle special din Aquaventure Waterpark parking care te conduce până la biroul de unde începe toată povestea.
Verifică vremea înainte de a achiziționa biletele, chiar pe site-ul oficial. Biletele, ca peste tot în Dubai, se achiziționează online. Prețul unui bilet regular (fără prioritate la coadă, deși eu nu am văzut să se formeze o coadă cât m-am învârtit pe acolo, în timpul zilei nu la răsărit) este de 175 aed (în jur de 216 lei).
Orele de funcționare sunt puțin atipice: de la răsăritul soarelui până la ora 11:00 și de la 18:00 la 00:00.
Dubai Safari Park
Când am citit prima dată despre Dubai safari Park, m-am gândit că ar fi o atracție mai degrabă pentru copii… aprofundând însă, am descoperit că mă înșelam și este o experiență pentru toate vârstele.
Și asta pentru că aici au fost recreate, la scară redusă bineînțeles, habitatele naturale ale tuturor animalelor sălbatice de care ai citit vreodată și pe care ți-ai dorit să le vezi cel puțin o dată în viață: de la hipopotami la rinoceri, de la crocodili la antilopa kudu… și, evident, majestuoșii lei (my soul animal & zodiac sign)!
Dacă îți imaginezi că este doar o altă grădină zoologică foarte bine dotată, te înșeli… aici chiar ai impresia că ești în acel colț din lume de unde este originar fiecare animal. Singura diferență ar fi numărul redus de exemplare și faptul că prădătorii sunt separați de „pradă”, fără a lăsa natura să își urmeze cursul.
Tips: Există mai multe pachete dintre care poți alege. Poți achiziționa experiența online pentru a evita cozile de la intrare.
Eu am optat pentru Safari Journey, care include acces întreaga zi în toate zonele parcului + experiențele: Safari ghidat cu bus-ul (35 de minute), deplasarea cu trenulețul prin parc, Arabian Desert Safari (10 minute), participare la toate prezentările live, participare la sesiunile de hrănit animalele sălbatice (cu excepția girafelor), participare la toate workshop-urile zilei… S-au dovedit însă insuficiente cele 4 ore alocate, îți recomand să îți rezervi cel puțin jumătate de zi (6 ore) pentru Dubai Safari Park. Ai în interior o multitudine de variante de mâncare și băutură, de la food trucks la restaurante cu specific diferit.
Cum ajungi în Dubai?
Wizz Air operează, din București, zboruri către Aeroportul Internațional Abu Dhabi (AUH) și Aeroportul Internațional Dubai (DXB). Dacă îți faci planuri de vacanță, în acest moment, ai zboruri zilnice spre Abu Dhabi și 6 zboruri pe săptămână din București către Dubai. Wizz Air mai operează și două zboruri săptămânale între Cluj-Napoca și Abu Dhabi.