câmpuri de lavandă

18 câmpuri de lavandă unde poți face poze instagramabile

După bujori și maci, câmpuri de lavandă inundă conturile de social media devenind vedetele sezonului pe Instagram. Am descoperit că o sesiune foto în lavandă este accesibilă acum cam în toate țara.

Mi-am dorit foarte mult în ultimii ani să ajung într-un câmp de lavandă. Mă tenta mirosul încântător al lavandei, dar și imaginile super instagramabile. De fiecare dată însă, exista un inconvenint. De cele mai multe ori, distanța!

Anul acesta, ca niciodată, la mijloc de iunie, imagini cu câmpuri de lavandă au invadat social media. Peste tot, festivaluri și shooting-uri în câmpuri de lavandă!

La un mic research, am descoperit nenumărate câmpuri de lavandă, cam prin toate colțurile țării. Așa că, indiferent de „reședință” și de planurile de weekend, poți găsi unul în care să îți satisfaci dorința de poze instagramabile în lavandă.

Iată, deci, o listă cu 15 câmpuri de lavandă unde poți face poze instagramabile, dar și o plimbare minunată printre lanurile înmiresmate.

Gradina de lavandă, Țipărești (Prahova)

Foarte aproape de București (la aproximativ 20 km de Ploiești) se află această superbă grădină violet de 2 ha. Se poate vizita în fiecare zi până la ora 19:00, accesul costând 10 lei. Sunt permise pozele în lanurile de lavandă, cu respectarea unor minime reguli de bun simț.Pe 5 iulie anunță recolta lavandei, deci mai ai câteva zile pentru a profita de acest paradis parfumat. 

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Grădina de Lavandă (@gradina_de_lavanda) on

 

Lavanda Prahoveană, Păulești (Prahova)

Ferma de lavandă din Păulești poate fi vizitată în luna iunie, în weekend. Propun inclusiv servicii foto profesioniste pentru amintiri de neuitat. Dacă îi urmărești pe facebook, poți vedea exact ce evenimente organizează, iar de pe site-ul lor, poți achiziționa cadouri parfumate cu lavandă.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Simona Badu (@simonabadu) on

 

Lavanda Alberta, Brașov

Ferma situată în comuna Crizbav, Brașov, organizează plimbări în lanul de lavandă de joi până duminică. Fiecare participant trebuie să achiziționeze minim un buchet de lavandă (în valoare de 10 lei), pe care îl culege singur din ferma (obligatoriu trebuie să ai la tine o foarfecă). Este indicat să vă informați pe pagina lor de facebook legat de aceste evenimente pentru a evita aglomerația sau a vă deplasa inutil până acolo. Anul acesta este deschisă ferma până pe 12 iulie.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Mădă (@mada.iatan) on

 

Lavender Angel, Poduri (Bacău)

Un loc încărcat de farmec și culoare, unde se organizează Sărbătoarea Porților deschise de vineri, 3 iulie, până duminică, 5 iulie, între orele 14.00 și 20.00. Veți fi așteptate cu limonadă cu lavandă și multe zâmbete, precum și cu garanția unor fotografii reușite. Pentru detalii, aici găsiți evenimentul.

Lavandă Bărăgan, Bărăganu (Brăila)

 La 140 km de București, în comuna Bărăganu, pe strada Doicești nr. 187, județul Brăila, se află un câmp minunat unde se organizează Festivalul Lavandei de către 2 producători de produse din lavandă: Fleurane și Nympheum, cu o mulțime de activități încântătoare pentru toate vârstele. Pentru vizite, le poți pune o întrebare pe Facebook. Recolta începe pe 30 iunie, dar lavanda mai înflorește o dată în septembrie.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Fleurane – Lavender and joy (@fleurane.ro) on


 Parfum de lavandă, Pecineaga (Constanța)

În comuna Pecineaga din județul Constanța, se organizează timp de o săptămână Lavanda Fest Săptămâna Mov. Poți face poze excepționale înconjurată de întinderile de flori mov și te poți delecta cu produsele realizate de Parfum de lavandă.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by A girl’s life in Converse (@a_in_converse) on

 

Purple Hill Lavanda, Tecuci (Galați)

Un alt câmp magic de lavandă unde se organizează o mulțime de evenimente cu sesiuni foto, produse derivate, chiar și o „zână” mov. Îi poți contacta la telefon 0724 040 026 sau pe facebook pentru a le face o vizită pentru o sesiune foto ultra instagramabilă. La ei, recolta începe pe 30 iunie, dar lavanda mai înflorește o dată în septembrie.

 

Lavanda Purple Love, Grindeni (Mureș)

O cultură încântătoare de lavandă, într-un cadrul natural de vis, aflată la 10 km de Luduș, în Grindeni, județul Mureș. Pentru sesiuni foto profesioniste, costul este de 5o de lei, fiind incluse buchete și diferite elemente de decor, puse la dispoziție de cei de la Lavanda Purple Love. Vizitele și pozele „de instagram” sunt gratuite, putând fi achiziționate de aici și diferite produse din lavandă, precum uleiuri esențiale, apă florală, sirop, miere…

 

Tărâmul lavandei, Mădăraș (Mureș)

Cultura de 8 ha se află în comuna Mădăraș, jud. Mureș (la 25 km de Târgu Mureș). Se pot face vizite în câmpul de lavandă matură zilnic până pe 12 iulie, între orele 10 și 20. Nu este nevoie de programare, iar parcarea se află la aproximativ 300m față de cultură.

 

Lavanda di Maria, Târnăveni (Mureș)

O plantație de lavandă certificată ecologic aflată în Târnăveni. Produce și o multitudine de produse parfumate minunate din lavandă. Pentru o vizită, îi poți contacta pe Facebook sau la telefon. Urmărește-le, de asemenea, contul de Instagram, unde anunță sesiuni foto cu un fotograf profesionist – anul acesta sunt deja programate pe 29 si 30 iunie, după ora 17:00.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Lavanda Di Maria (@lavanda_di_maria) on

 

La rue de lavande, Badon (Sălaj)

Dealul mov din Badon poate fi vizitat în perioada de înflorire. Anul acesta, pe 4 și 5 iulie, între orele 9 și 21, organizează și Porți Deschise – intrarea este 15 lei, ceea ce reprezintă valoarea unui buchet de lavandă, pe care îl culegi chiar tu.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by La Rue de Lavande (@laruedelavande) on

 

Cerdacul cu Lavandă, Brebi (Sălaj)

Cerdacul cu Lavandă este un mic colț de Provence integrat în inima unui sat tradițional din Transilvania. Căsuța a fost restaurată pentru a-i reda autenticitatea celor 100 de ani, dar cu această notă de culoare care o transformă într-un loc unic în România. Pe 28 iunie au organizat un eveniment Porți deschise, dar le poți scrie și pentru sesiuni foto.

 

Lavanda Lola, Bonțida (Cluj)

Este ca o imensă grădină mov, în apropiere de Cluj, care se deschide publicului pentru vizite și relaxare vineri, sâmbătă și duminică, în perioada de înflorire. Anul acesta, această perioadă este 26 iunie – 5 iulie.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Lavanda Lola (@lavanda_lola) on

 

Lavanda de la țară, Fibiș (Timiș)

Prin această grădină minunată de lavandă vă puteți plimba în fiecare zi. Sunt câteva reguli ce trebuie respectate anul acesta (vizita nu trebuie să depășească 60 de minute, maxim 50 de persoane în grădină concomitent…), dar este o experiență parfumată specială, iar pozele vor ieși excepțional.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Lavanda De La Tară (@lavanda_de_la_tara) on

 

Lavanda Adrienne, Lăzăreni (Bihor)

Aici pot fi organizate ședințe foto doar cu programare, iar anul acesta este deschis publicului până pe 1 iulie.

 

Lavandă Lumina, Năvodari (Constanța)

Un câmp micuț, aflat la ieșirea din Lumina spre Năvodari. Îi poți contacta la numărul de telefon 0760-467-111 pentru a obține detalii și locația exactă.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Sandra Stoicovici (@littlestoriesofmylife) on

 

Romanța lavandei Călărași, Vlad Țepeș (Călărași)

În fiecare an, la începutul lunii iunie, Romanța lavandei Călărași sărbătorește înflorirea câmpului alături de toți cei care iubesc lavanda. La o oră și 10 minute distanță de București (găsești destinația pe waze), întins pe o suprafață de 30.000 mp, este deschis vizitatorilor în fiecare după-amiază, între orele 15 și 20, iar în weeekend între 10 și 21.  Taxa de vizitare și pentru ședințe foto (maxim 60 minute) este de 50 lei pentru un grup de maxim 4 persoane, și vă puteți organiza și propriul picnic. Pentru detalii sau pentru a te asigura că este deschis, îi poți contacta la numerele de telefon: 0724 680 714 sau 0723 918 310.

Lavandă Goștilele, Fundulea (Călărași)

În Goștilele este un câmp de lavandă plasat într-un cadru natural excepțional, cu un lac în spate, unde poți face niște poze ultra instagramabile. Nu este semnalizat în vreun fel, introdu doar pe waze Goștilele și apoi urmărește drumul, vei observa lanul de lavandă.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by •GEORGIANA IONESCU• (@georgianaionescu) on

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

fusta plisată cu buline
Anterior

Cum porți fusta plisată cu buline vara aceasta

Următor

Unde mănânc o înghețată bună în București