12 noi experiențe culinare la Viena care trebuie încercate

M-am îndrăgostit de Viena în timpul celei mai recente incursiuni în capitala Austriei, cu ocazia unui city break de ianuarie. Nu a fost prima vizită la Viena, dar cu siguranță a fost cea decisivă, cea care a transformat simpla mea admirație față de acest oraș într-o veritabilă pasiune.

Și cum plănuiesc deja următoarea vacanță la Viena, urmăresc cu mare interes toate noutățile legate de acest oraș plin de istorie și eleganță.

Îți recomand astfel 12 noi experiențe culinare la Viena care trebuie încercate:

Graben 30 (Graben 30). Un nou local de fine dining, cu bar și lounge, poziționat într-o zonă exclusivistă a Vienei, unde poți gusta preparate din bucătăria austriacă și internațională, poți lua micul dejun, un brunch sau un dejun de afaceri, cina cu persoana iubită, te poți bucura de priveliștea superbă asupra promenadei, dar și de o experiență de clubbing inedită.

Graben 30_Viena_restaurant

Crazy Lobster (Naglergasse 21). Un restaurant specializat pe homar proaspăt, crab de zăpadă și friptură de vită, ce oferă prețuri accesibile pentru acest tip de preparate ce se regăsesc de obicei în meniul restaurantelor de lux.

Crazy Lobster__Viena_restaurant

Café-Restaurant Gerstner (Kärntner Straße 51). Un elegant restaurant-cafenea, inaugurat de curând, vis a vis de Opera de Stat, care se alătură magazinului de dulciuri și sparkling barului Gerstner deja existente. Poți lua masa sau te poți delecta cu una dintre delicioasele creații dulci într-o ambianță plină de stil.

Gerstner_Viena_restaurant

Cin Cin Buffet (Schottenbastei 2). Micul local de pe Schottenbastei a fost amenajat de arhitectul vienez Hermann Czech și este creat după modelul unui bar italian de zi, unde poți lua un mic dejun sau un brunch rapid, un sandwich savuros, mici gustări sau dulciuri, alături de o cafea aromată sau un pahar de vin.

Cin Cin Buffet_Viena_restaurant

RisottoBox (Hollandstraße 10). Începând din toamna anului 2016, toate produsele restaurantului sunt pe bază de cereale: porridge, müsli sau congée pentru micul dejun, o multitudine de variante de risotto pentru dejun. Preparatele pot fi degustate în restaurantul chic, condus de gastronomul cu experiență Leo Doppler sau pot fi luate la pachet.

Risotto-Box_Viena_restaurant

Restaurant Léontine (Reisnerstraße 39). Este un omagiu adus bucătăriei franceze locale asociate confortului tipic vienez. Delicioasele feluri de mâncare caracteristice unui bistro se servesc într-un cadru de restaurant vienez tradițional reinventat.

Leontine__Viena_restaurant

Figar 1040 (Schleifmühlgasse 7). Un local dedicat celor cărora le place să ia micul dejun mai târziu, situat în modernul cartier Freihaus din zona pieței Naschmarkt. Zilnic până la ora 16 aici se servește o varietate de preparate din ouă bio, burgeri pentru micul dejun și diferite meniuri delicioase.

Figar_Viena_restaurant

You (Opernring 13). Hotelul de lux Le Méridien de pe Ringstraße este în prezent în proces de renovare, dar lucrările de reamenajare ale restaurantului You au fost deja finalizate, fiind inspirat din saloanele tradiționale vieneze. Lunch, Aperitivo, Dinner & Drinks, You oferă un meniu pentru toate preferințele.

You_Le Meridien_Viena_restaurant

Café Eiles (Josefstädter Straße 2). O cafenea tipic vieneză (eu le ador), unde te poți delecta cu un cafe melange sau un ștrudel cu mere, sau poți degusta preparate clasice precum supa gulaș sau șnițelul vienez.

Cafe Eiles_Viena

Die Parfümerie (Neustiftgasse 84). Este un local inedit, specializat pe cocktail-uri rafinate, care pot fi savurate în micul bar decorat cu tapet original din frunze de bananier.

Die Parfuemerie_Viena

Ludwig & Adele am Markt (Yppenplatz 4). Amenajat în piața Brunnenmarkt din sectorul 16, aici se servesc diverse feluri de focaccia, salate și supe. Vinerea și sâmbăta se poate lua și micul dejun.

Ludwig und Adele am Markt_Viena

Twentyone (21er Haus, Arsenalstraße 1). Pentru o doză de energie după un tur al muzeului 21er Haus, vizitați Twentyone. Restaurantul muzeului, care prezintă colecția de artă contemporană a muzeului Belvedere și expoziții internaționale temporare, deține o terasă de peste 200 m², care poate fi folosită tot anul. Sâmbăta, duminica și în zilele de Sărbătoare pe terasă se poate servi brunch-ul.

Twentyone_ muzeu 21er Haus_Viena

 

Dacă te tentează ideea unei escapade la Viena, trebuie să știi că un bilet de avion, cu Austrian Airlines, costă între 130 euro (în luna martie) și 150 euro (la final de februarie).

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Anterior

Style trends: chokers

Următor

Valentine’s Day la Mica Elveție