11 locuri cool din Marea Britanie unde poți vedea o piesă de Shakespeare

William Shakespeare

Pe 23 aprilie s-au împlinit fix 400 de ani de la moartea lui Shakespeare, iar 2016 este anul în care o serie de evenimente dedicate marelui dramaturg vor marca aniversarea în toată Marea Britanie

Să vezi o piesă de William Shakespeare este întotdeauna o experiență. Să vezi o piesă de William Shakespeare jucată chiar în Anglia este fabulos.

Și iată 11 locuri cool unde experiența este cu adevărat unică.

Llanwrthwl, Țara Galilor – The Willow Globe

Chiar dacă s-a născut în Anglia, Țara Galilor și figurile din această țară apar frecvent în piesele sale. Willow Globe în Llanwrthwl, Țara Galilor este locul ideal pentru a vedea o piesă de Shakespeare. O poți face din aprilie până în septembrie.

West Berkshire, sudul Angliei – într-o veche moară de apă

Una dintre cele mai interesante locații, The Watermill Theatre din Bagnor, West Berkshire (la 90 de minute de mers cu mașina de Londra) este chiar, ați ghicit, într-o veche moară de apă. Muzicalul Romeo și Julieta este ceva ce merită trecut pe „bucket list”.

Glasgow, Scoția – în Grădina Botanică

Cel mai mare festival din Scoția dedicat lui Shakespeare, Bard in the Botanics, are loc într-o locație unică, în Grădina Botanică. În funcție de piesă, acestea au loc în exterior sau printre plantele tropicale din interior. Aici au fost puse în scenă peste 50 de piese, iar festivalul din 2016 se anunță spectaculos.

William Shakespeare

Belfast, Irlanda de Nord – în portul în care s-a construit Titanicul

Shakespeare merită pus în scenă într-o astfel de locație legendară. Pentru a marca 400 de ani de la moartea sa, aici se joacă Furtuna, o piesă cu o distribuție de peste 200 de actori. De văzut anul acesta.

Cambridge, estul Angliei

Cambridge Shakespeare Festival se ține deja de 27 de ani și are loc timp de opt săptămâni în perioada iulie – august în fața unei audiențe de peste 25.000 de oameni. Înaintea fiecărei reprezentații poți sta la picnic încojurat de personaje în costumele acelei epoci. Idilic.

William Shakespeare

Arundel Castle, West Sussex, sudul Angliei

Ce poate fi mai spectaculos decât un castel medieval ca fundal pentru o piesă dramatică de Shakespeare? Dacă ajungi în luna august în Anglia nu ai voie să o ratezi!

William Shakespeare

 

The Norrington Room, Blackwell’s Bookshop, Oxford, Anglia

Poate părea ciudat să vezi o piesă de Shakespeare într-o librărie Oxford, dar organizatorii spun că este cea mai interesantă experiență pe care o vei putea trăi vara aceasta, dacă ajungi la Oxford.

Penzance, Cornwall, sud-vestul Angliei
Teatrul Minack are o poziționare spectaculoasă, chiar pe stâncile de deasupra portului Porthcurno, cu vedere la oceanul Atlantic. Din mai până în septembrie poți vedea piesele „Cum vă place”, „Poveste de iarnă” sau „Nevestele vesele din Windsor”.

William Shakespeare

Nottingham, centrul Angliei – într-o grădină secretă

Teatrul Lace Market va avea o stagiune specială dedicată marelui Shakespeare în 2016. Nu ai voie să ratezi Visul unei nopți de vară. În grădinile secrete din Nottingham.

Holkham Hall, Norfolk, estul Angliei – în pivnița unei vechi case de țară

O casă de țară construită în stilul arhitectural Palladian este scena perfectă pentru comediile lui Shakespeare. Nu rata, pe 31 august, comedia „Mult zgomot pentru nimic”!

Londra – într-o grădină de vară
Anul acesta, grădinile de vară din Londra se vor întrece în a-ți oferi o seară în compania lui William Shakespeare. De savurat cu un cos de picnic și un pahar de vin.

I'm Laura, thirtysomething, creative mind, passionate about marketing & pr, fashion and beauty enthusiast, taking inspiration from my travels and encounters. Let’s be chic!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

8ani_Baneasa Shopping City
Anterior

O nouă experiență de shopping

Met Gala 2016_best dressed
Următor

Best dressed – covorul roșu Met Gala 2016