10 utilizari ale uleiului de cocos

Am tot auzit in ultima vreme povesti despre beneficiile utilizarii uleiului de cocos si, curioasa din fire, m-am grabit sa imi achizitionez. Nu am apucat sa il utilizez suficient pentru a ma alatura elogiilor colective, dar la un prim contact, as zice ca ne intelegem bine.

Daca te tenteaza sa il incerci, iata 10 utilizari ale uleiului de cocos:

  • Pe post de scrub facial : uleiul de cocos este foarte eficient in inlaturarea celulelor moarte de la suprafata tenului si a punctelor negre, in combinatie cu zaharul brun (amestecate in parti egale).
  • Ca demachiant : aplici cateva picaturi de ulei de cocos pe ten, il lasi sa actioneze un minut si apoi cureti pielea cu apa calduta. Este foarte eficient si in cazul utilizarii unei mascara rezistenta la apa, ai doar grija ca uleiul de cocos sa nu iti patrunda in ochi pentru ca va ustura.
  • Pe post de ulei de cuticule obisnuit, va face minuni cu pielea mainilor crapata sau cuticulele deshidratate de vremea rece.
  • Ca tratament anti-matreata, uleiul de cocos avand proprietati antifungice (iar matreata este provocata de o ciuperca numita Malassezia).
  • Ca ulei de styling, pentru a cuminti firele rebele, hranind in acelasi timp firul de par si protejandu-l de factorii de mediu. Incalzeste intre palme cateva picaturi de ulei de cocos si aplica-l apoi pe par (atentie, prea mult poate ingrasa parul, conferindu-i un aspect neplacut).
  • Solutie pentru curatarea pensulelor de make-up (mi-am propus sa incerc aceasta solutie cat mai rapid pentru ca se pare ca functioneaza). Uleiul de cocos poseda proprietati antifungice, antivirale si antibacteriale, excelente in procesul de curatare al pensulelor de machiaj (sper ca este una dintre operatiunile pe care le efectuati cu regularitate si mai ales constiinciozitate). Amestecati 2 parti sapun antibacterial cu 1 parte ulei de cocos si obtineti o solutie eficienta pentru curatarea pensulelor de make-up ; spalati pensulele cu solutia si apa calduta, apoi lasati-le sa se usuce complet inainte de a le refolosi.
  • Inainte si dupa epilare, mai ales pe pielea sensibila, uleiul de cocos fiind puternic hidratant. Faceti inainte un test pe o portiune redusa de piele si utilizati de preferinta ulei extra-virgin organic de ulei de cocos.
  • In loc de lip gloss. Poti combina putin din rujul favorit (sau un rest cand acesta ajunge la final) cu o lingurita de ulei de cocos, intr-un nou recipient, si obtii un lip gloss hidratant si hranitor, in nuanta favorita.
  • Ca masca hidratanta pentru parul uscat si fin : aplica cateva picaturi pe parul umed, lasa-l sa actioneze 1 ora, apoi spala parul ca de obicei cu sampon si balsam.
  • Pe post de deodorant natural: acidul lauric continut de uleiul de cocos combate bacteriile care produc mirosul neplacut al transpiratiei. Uleiul de cocos nu este insa un anti-perspirant, atentie !

Eu am gasit online cateva variante de ulei de cocos foarte putin costisitoare – Sabion, Naturo, dar in orice plafar gasiti chiar mai multe variante.

Sunt curioasa sa stiu daca voi ati folosit ulei de cocos, cum, si daca a fost efficient?

I'm Laura, thirtysomething, creative mind, passionate about marketing & pr, fashion and beauty enthusiast, taking inspiration from my travels and encounters. Let’s be chic!

2 comentarii

  1. Da, il foloseam dupa epilare, pe varfurile parului umed, pentru hidratarea pielii uscate. Este foarte eficient, hranitor, isi merita banii. Spun „foloseam” pentru ca mai aveam putin intr-o cutiuta si a expirat, valabilitatea era doar de cateva luni. Il voi cumpara din nou, cu prima ocazie. :) Il voi utiliza si in unele cazuri prezentate de tine. Multumim!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Anterior

In & out pentru garderoba de primavara – vara 2015

Următor

Terapie pentru "Blue Monday": 3 spa-uri in Bucuresti pe care trebuie sa le vizitezi