10 târguri de Crăciun din Europa pe care să le vizitezi în decembrie

Dacă ești fan atmosferă de Crăciun, cu luminițe, colinde și goana după cadouri pentru toți cunoscuții, am făcut un scurt research pentru a-ți recomanda cele mai avantajoase oferte și city break-uri pentru a vizita cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa.

Iată deci 10 târguri de Crăciun din Europa pe care să le vizitezi în luna decembrie:

1. Nuremberg, Germania – trebuie vizitat pentru celebra turtă dulce (Lebkuchen), cel mai delicios vin fiert cu afine (Heidelbeer Glühwein), savuroșii wursti bavarezi sau migdalele dulci prăjite, pe care le găsești în cadrul pieței de Crăciun, dar și pentru arhitectura și istoria acestui frumos oraș. 

Travel tips: cele mai avantajoase zboruri București – Nuremberg și retur în decembrie le-am descoperit pe 17-19 decembrie (poate este chiar mai bine să nu prinzi decât o zi de weekend la târgul de Craciun de la Nuremberg).

2. Colmar, Franța – se află demult pe lista mea de must see places în Europa, de preferat primăvara, când totul este înflorit, dar orașul este absolut magic în preajma Sărbătorilor, cu luminițe și decorațiuni de basm. Târgul de Crăciun din Colmar este nominalizat printre cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa în 2017, așa ca motivație suplimentară.

Travel tips: Cel mai avantajos sejur în Colmar, în luna decembrie, ar fi în perioada 5-9 decembrie (WizzAir are zboruri directe între București/Cluj și Basel-Mulhouse-Freiburg, în Elveția, de unde în 35-45 de minute ajungi în Colmar).

3. Viena, Austria – Altwiener Christkindelmarkt (Târgul de Crăciun tradițional din Viena) este de vizitat, la fel ca și celelalte 10 târguri de Crăciun din Viena. Nu trebuie însă să fii la dietă, nu ai nicio șansă să te ții de ea la Viena. Încearcă Weihnachtspunsch (un punch special de Crăciun), castanele coapte, turta dulce…

Travel tips: Ți-aș recomanda o scurtă escapadă cu mașina până la Viena, dar dacă preferi avionul, am găsit o ofertă tentantă București – Viena și retur în perioada 27 – 31 decembrie (avantajul este că ajugi la fix pentru a te pregăti pentru petrecerea de Revelion).

4. Budapesta, Ungaria – târgurile de Crăciun din Budapesta sunt despre încântătoarele obiecte de decor și mici daruri handmade, despre vinul fiert aromat, Kurtos kalacs, street food tradițional, mini concerte de Crăciun și o atmosferă de sărbătoare.

Travel tips: Eu îți recomand să îți iei o vacanță puțin mai lungă pentru a vizita târgurile de Crăciun din Budapesta și apoi pe cele din Viena. Dacă prferi însă să dai rapid o fugă, am găsit o ofertă tentantă cu avionul București – Budapesta, 18 – 20 decembrie.

5. Florența, Italia – Cel mai cunoscut târg de Crăciun din Florența este organizat în fiecare an în Piazza Santa Croce, acesta fiind un târg pe model german, inspirat de piața de Crăciun organizată la Heidelberg, în Germania. În fiecare an, în cele peste 50 de căsuțe din lemn, diferiți artizani europeni comercializează delicatese, decorațiuni și alte obiecte de artizanat specifice din țările lor de origine.

Travel tips: Poți încerca un city break în Florența în perioada 13-17 decembrie (am găsit atunci cea mai avantajoasă ofertă pentru avion) pentru a vizita târgul tradițional de Crăciun.

6. Trento, Italia – Târgul de Crăciun din Trento (o stațiune montană foarte populară) este unul dintre cele mai renumite din regiune. Acesta se desfășoară în fiecare an în Piazza Fiera. Poți achiziționa decorațiuni tradiționale dar și numeroase specialități gastronomice locale, precum treccia mochèna (o prăjitură specifică cu afine), polenta brustolada (mămăligă la grătar), canederli (colțunași), vin brulè (vin fiert) și parampampoli (o băutură alcoolică specifică care se servește de asemenea fierbinte).

Travel tips: Pentru a ajunge la Trento, poți ateriza la Verona. Din păcate, în decembrie, zborurile în Italia în general (last minute) nu sunt foarte avantajoase, cea mai ieftină varianta București – Verona fiind în perioada 5-13 decembrie. Poți opta însă pentru o călătorie cu mașina, care prezintă mari avantaje mai ales din punct de vedere al bagajelor pe care le poți transporta.

7. Bruxelles – târgul de Crăciun din Bruxelles este „the place to be” în decembrie pentru fanele ciocolatei! Imaginează-ți doar, zeci de standuri cu delicii dulci, excepționale. 

Travel tips: Am găsit o variantă accesibilă pentru zboruri București – Bruxelles și retur, 8-12 decembrie, dar parcă toate prețurile sunt mult mai mici decât în restul destinațiilor europene în decembrie.

8. Helsinki – aici sunt toate șansele să te simți ca pe tărâmul lui Moș Crăciun pentru că, în general, în decembrie cade și prima zăpadă. Străduțele din Helsinki sunt luminate feeric, peste tot se aud colinde și cântece de Crăciun, iar tradiționalul glögi (un vin fiert cu mirodenii, migdale, stafide și un strop de vodka) este de încercat.

Travel tips: Cea mai avantajoasă variantă de zboruri București – Helsinki este în perioada 19-24 decembrie (ajungi înapoi la fix pentru a sărbători Ajunul Crăciunului în familie… după o vizită în orașul lui Moș Crăciun)

9. Praga – căsuțe din lemn colorate, decorațiuni și alte mici produse tradiționale realizate manual din sticlă, ceramică sau lemn, bijuterii, broderii, lumânări parfumate, mănuși și pălării, păpuși în cosmul tradițional. Și totuși, târgul de Crăciun din Praga nu este numai despre shopping! Trebuie să încerci bunătățile locale, pregătite pe loc, prin metodele tradiționale – klobása (cârnați pe grătar), trdelník (un foietaj servit cald, într-o ploaie de zhăr pudră), și alte multe delicii, însoțite musai de una dintre faimoasele beri cehești Pilsner Urquell, Staropramen sau Budvar.

Travel tips: Din păcate, zborurile directe sunt cam scumpe, dar îți recomand o călătorie cu mașina (poți bifa în drum și alte târguri de Crăciun).

10. Manchester – unul dintre cele mai mari târguri de Crăciun din Europa (multi-premiat), Târgul de Crăciun din Manchester reunește timp de 1 lună (până pe 20 decembrie) peste 300 de producători, meșteșugari și comercianți de tot felul. Este o piață de Crăciun multi-culturală, cu produse și specialități din toate colțurile lumii.

 

I'm Laura, thirtysomething, creative mind, passionate about marketing & pr, fashion and beauty enthusiast, taking inspiration from my travels and encounters. Let’s be chic!

2 comentarii

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Anterior

JUL ET MAD Paris: poveste de iubire pe note parfumate

Următor

10 Advent Calendars disponibile în 2017 în România