10 motive să folosești ulei de cocos în fiecare zi

uleiuri și unturi naturale
ulei de cocos

„Uleiul de cocos este atât de bun la…”. De câțiva ani, aud, și sunt sigură că și tu, din toate părțile, acest lucru. Acest ulei de cocos este remediul minune cam pentru orice problemă de frumusețe.

Și de ce să nu recunoaștem? Chiar își face treaba! Și își respectă promisiunile.

Dar, parcă în ultima perioada, uleiul de cocos a intrat într-un con de umbră, remarcându-se alte tipuri de unturi și uleiuri…

Eu încă păstrez, în frigider, dar și în cameră, lângă pat, la loc de cinste, câteva borcănele cu ulei de cocos. Și m-am gândit că ar fi util să ne reamintim împreună 10 motive să folosești uleiul de cocos în fiecare zi.

Ulei de cocos pentru hidratarea intensă

Uleiul de cocos este bogat în vitamina E, cel mai hidratant element pentru pielea ta. Dacă înlocuiești loțiunea sau crema de corp cu uleiul de cocos, asigură-te că acesta este 100% organic. Pentru că nu îți dorești ca pielea ta să absoarbă și toxine alături de elementele hrănitoare.

Uleiul de cocos pentru întărirea firului de păr

Încălzește la bain Marie câteva linguri de ulei de cocos și aplică-l pe părul uscat înainte de culcare. Acoperă părul cu o cască de duș și spală-l dimineața cu șamponul obișnuit. Vei remarca imediat aspectul mai bun al vârfurilor, iar scalpul va fi perfect hidratat. Uleiul de cocos îi conferă părului strălucire și elasticitate.

Uleiul de cocos cu efect calmant

Ți-am spus că este bun în orice anotimp? Uleiul de cocos are un efect calmant atât în cazul mușcăturilor de insecte, dar și al iritațiilor sau arsurilor solare. În plus, grăbește procesul de vindecare al țesutului deteriorat.

Uleiul de cocos pentru zona delicată de sub ochi

Poți înlocui cu succes crema de ochi cu uleiul de cocos. Masează zona din jurul ochilor cu o cantitate mică de ulei de cocos, atât seara, după ce aplici crema de noapte, cât și dimineața, înainte de a aplica machiajul.

Ulei de cocos  pentru o exfoliere excelentă

Adaugă la o lingură de ulei de cocos cristale de sare sau zahăr și veți obține cel mai natural exfoliant. Îl puteți folosi atât pentru ten, cât și pentru corp. Are și marele avantaj că lasă în urmă pielea ușor uleioasă și hidratată.

Ulei de cocos pentru înlăturarea eficientă a machiajului

Uleiul de cocos acționează eficient chiar și asupra celor mai „încăpățânate” produse de make-up. Îl poți folosi cu succes și ca demachiant pentru ochi, înlăturând mascara waterproof și stimulând creșterea genelor.

Uleiul de cocos ca pastă de dinți

Amestecă șase linguri de ulei de cocos cu aceeași cantitate de bicarbonat, iar la final adaugă 20 de picături din uleiul esențial favorit. Mixul rezultat se păstrează într-un recipient din sticlă și se folosește în locul pastei de dinți obișnuite. Cu fiecare zi, vei observa cum dinții tăi devin mai albi.

Uleiul de cocos este un produs miraculos pentru sprâncene

Uleiul de cocos hrănește și stimulează creșterea firului de păr. Am stabilit deja acest lucru. De aceea, în loc să te chinui cu o mulțime de produse pentru fiecare problemă de frumusețe, folosești un singur produs pentru toate… Dacă ești nemulțumită de volumul și calitatea sprâncenelor tale, aplică cu un bețisor de urechi, în fiecare seară, la culcare, după demachiere, câteva picături de ulei de cocos pe toată lungimea sprâncenelor.

Uleiul de cocos pentru eliminarea stresului

Folosit în aromaterapie, uleiul de cocos elimină stresul și tensiunea psihică. Adaugă câteva picături în lampa specială și așteaptă să își facă efectul.

Uleiul de cocos, substitut important pentru unt

Adaugă un plus de savoare prăjiturilor tale adăugând uleiul de cocos în loc de unt. Îl poți folosi, de asemenea, și pe pâine. 

 

CITEȘTE ȘI: Uleiul de măsline și 10 utilizări ale acestuia

I'm Laura, thirtysomething, creative mind, passionate about marketing & pr, fashion and beauty enthusiast, taking inspiration from my travels and encounters. Let’s be chic!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Anterior

Winter beauty checklist

Următor

Unde mănânci un mic dejun bun în București (11): 5ENSI by BeanZ Cafe