10 motive pentru care aș alege Opel Mokka

Cele 2 zile de „iarnă grea” de anul acesta m-au prins la volanul noului Opel Mokka. Și mi-a lăsat o impresie puternică, dacă am găsit cel puțin 10 motive pentru care aș alege Opel Mokka!

Eu m-am simțit dintotdeauna „acasă” în mașinile Opel. A fost „dragoste la primul drum” (încă de acum mulți mulți ani în urmă când am făcut cunoștință cu un Opel Vectra), dar care a continuat și s-a perpetuat.

Pur și simplu mi se potrivește modul în care sunt concepute interioarele modelelor Opel, avem o chimie bună, mai ales la drum lung, și, în general îmi place să le conduc.

Așa că nu a fost o surpriză faptul că mi-a plăcut și noul Opel Mokka, primul model Opel ce beneficiază de noua imagine al brandului.

Opel Mokka

Opel Mokka este un crossover urban ce vine în premieră acum și cu o versiune electrică, respectând astfel tendințele momentului.

Aș putea povesti în multe rânduri despre fiecare detaliu descoperit în excursia de 2 zile cu la munte, dar m-am gândit să fiu concisă și să sintetizez în câteva puncte acele motive pentru care aș alege Opel Mokka în cazul unei achiziții.

Un alt Opel Mokka

În primul rând este noul design, care mi se pare genial, într-o totală ruptură cu ceea ce a fost înainte, fresh și modern.

Îmi place și acest „Opel Vizor”, așa cum numește Opel designul părții frontale, care îi conferă un aer sofisticat, ușor SF. Și în plus demonstrează că nu este nevoie de o grilă imensă, supra-dimensionată, pentru a crea impresia de forță și îndrăzneală.

Opel Mokka

Aspectul general este foarte modern, cu note sportive, imposibil de ignorat în traficul bucureștean și nu numai.

De la exterior, ajung direct la interior pentru al doilea motiv. Și este vorba despre ușurința si rapiditatea cu care m-am acomodat cu toate comenzile. Plasate intuitiv, la îndemână, fără zorzoane inutile. Eu apreciez mult un interior „curat”, dotat cu absolut toate funcțiile și sistemele moderne, dar care totuși nu te copleșește cu tehnologii inutile. Easy to operate!

Legat de sentimentul de „acasă” pe care îl am în interiorul modelelor Opel, al treilea dintre cele 10 motive pentru care aș alege Opel Mokka, este confortul.

Mi-am găsit instant poziția perfectă la volan. Știu că este o chestiune strict personală, pe care nu o pot explica , dar pur și simplu m-am simțit bine la volan, iar la finalul celor 4 ore de condus nu simțeam oboseala.

Și dacă tot sunt la capitolul poziție la volan, vreau să o subliniez printre lucrurile care mi-au plăcut la Opel Mokka. Ușor înaltă, cu vizibilitate foarte bună și accesibilitate optimă la absolut orice comandă necesară.

Mi-a plăcut și designul interior, unghiurile și rotunjimile mai neobișnuite ale planșei de bord, ecranele de mari dimensiuni, perfect integrate în ansamblu… este de fapt același aer modern pe care l-am remarcat și în stilul exterior.

Opel Mokka s-a dovedit și o mașină foarte plăcută la condus, ușor de manevrat, precisă la frânare… Un argument foarte important în favoarea mașinii ținând cont de vremea pe care am avut norocul să o testez, și anume în condiții de iarnă cum nu am prea văzut anul acesta pe meleagurile noastre.

Opel Mokka

Și modul în care se așează pe drum m-a impresionat! Am condus-o atât de drumuri rapide, dar și pe serpentine amețitoare de munte (ca fericita posesoare a unui rău permanent de mașină, pentru mine stabilitatea în curbe este un aspect super important, dar sper că nu sunt foarte multe care să mă înțeleagă).

Sincer, să o conduc pe drumurile de munte, în condiții de ninsoare abundentă, a fost chiar o plăcere, dându-mi un sentiment de vacanță incredibil de plăcut și foarte inedit în contextul actual.

V-am spus că vine și în varianta de motorizare full electric?

Din punct de vedere al comportamentului rutier, este acceași mașină, la fel de plăcut de condus precum versiunea cu motor termic, clasic. Doar atitudinea ta la volan este diferită și recunosc că am avut niște mici emoții la început legate de autonomie.

Și cum autonomia depinde în mare măsură de temperatura de afară, implicit de utilizarea sistemului de aer condiționat, de stilul de condus și de viteza cu care rulezi, am fost încântată că am reușit să ne „înțelegem” și să ne sincronizăm.

Și astfel, am parcurs cei 200 și de kilometri pe o vreme rece, deci cu încălzirea pornită, în viteză (respectând evident limita legală!), cu numeroase porțiuni în urcare și destul de puține porțiuni de decelerare (ocazia bateriei de a se mai încărca puțin), fără nicio oprire pentru alimentare.

Iar la final, m-am despărțit cu regret pentru că mai rămăseseră suficienți kilometri și pentru o plimbare prin oraș.

Toate privirile pe Mokka

Ultimele 2 motive pentru care aș alege Opel Mokka sunt pur estetice, și oarecum specific feminine.

Mi-a plăcut enorm culoarea verde a versiunii electrice pe care am testat-o. Într-o mare de mașini argintii, negre, albe (pentru opulenți) care circulă pe străzi, simt permanent nevoia de culoare. Iar verdele acesta este proaspăt și plin de viață. Și destul de rar, nu sunt mii de alte mașini la fel!

În strânsă legătură cu aspectul său este capacitatea noului Opel Mokka de a atrage toate privirile (curioase, admirative, oricum ar fi, mașina nu te lasă indiferent și nu trece neobservată). Și îmi place acest sentiment, de a conduce o mașină care fascinează.

Dacă te tentează, programează și tu un test drive, aici.

Opel Mokka

Credit foto: Ciprian Mihai

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Anterior

3 rețete de cafea preparate cu Krups Intuition

cafea
Următor

Alte 5 motive pentru a bea cafea