10 lucruri pe care nu le poți face când porți ochelari de vedere

pisica cu ochelari de vedere

Vederea la distanță nu a fost niciodată punctul meu forte, port ochelari de vedere din generală… adică ar fi trebuit să îi port, aceasta era recomandarea doctorului în fiecare an, dar la vârsta aceea ochelarii nu erau cool, iar porecle de tipul « aragaz cu 4 ochi » nu contribuiau deloc la popularitatea acestui accesoriu, atât de necesar mie încă de atunci.

Nu vedeam la tablă, nu recunoșteam oamenii la distanță, nu identificam autobuzul pe care trebuia să îl iau pentru a ajunge la liceu decât în momentul în care oprea în stație, și totuși, în încăpățânarea tipică copilăriei, refuzam cu obstinență să port ochelari de vedere.

Este motivul pentru care experiența mea cu lentilele de contact datează de așa multă vreme. Cum au apărut lentilele de contact moi, eu m-am abonat. Așteptam câte o lună – două să ajungă comanda, le țineam un an de zile, cu îngrijiri speciale, evident, mă trezeam mai devreme pentru a mi le pune la ochi – m-am chinuit puțin la început, dar merita efortul!

De ce? Dacă porți ochelari de vedere, sigur ai deja în minte cel puțin 3-4 argumente… eu însă îți spun 12 lucruri pe care nu le poți face când porți ochelari de vedere sau le poți face cu mare dificultate:

  1. Să înoți în mare sau ocean este o provocare când porți ochelari de vedere. Nu te poți feri de valuri, de meduze…
  2. Să te machiezi este o misiune extrem de dificilă, dar și foarte laborioasă. Să îți pui și apoi să îți scoți ochelarii de fiecare dată când ai trasat o linie sau ai folosit puțin fard mi se pare epuizant.
  3. Să alergi vara în parc când porți ochelari de vedere este o luptă continuă cu ramele alunecoase.
  4. Să porți o bentiță este mission impossible când porți ochelari… și câte coafuri simpatice cu bentițe aveam în minte…
  5. Să vezi un film 3D la T Imax? Mai bine renunți și îl vezi 2D într-o sală normală de cinema. Este mult prea inconfortabil să ții ochelarii 3D peste cei de vedere pentru 2 – 3 ore.
  6. Să te plimbi în ploaie. Adio romantism estival!
  7. Să te săruți cu persoana iubită sau chiar un pupic amical de salut implică cunoștințe de matematică și fizică atunci când porți ochelari.
  8. Să te dai într-un roller coaster. Este cam înfricoșător fără ei, dar nici stresul de a-i pierde nu este de preferat.
  9. Să te razi sub duș. Vederea slabă și lama de ras sunt una dintre cele mai dezastruoase combinații.
  10. Să adormi cu capul pe birou. Chiar și un pui de somn rapid, după-amiaza trebuie « programat » când porți ochelari de vedere.

Sunt convinsă că putem găsi încă 100 de astfel de lucruri pe care nu le poți face când porți ochelari de vedere, unele mai amuzante, altele mai puțin importante… Esențial însă este confortul! Iar eu mă simt confortabil când înot, alerg, merg la cinema etc. și port lentile de contact. De aceea vi le și recomand.

În plus, dacă tot vorbim de confort și efort minim, eu nu mi-am putut niciodată achiziționa rame pentru ochelari de vedere online. A fost nevoie de fiecare dată să ies în oraș, să probez, să le dau la făcut, să merg să ridic ochelarii… La lentile de contact este mult mai simplu! Comanzi perechea de lentile de contact care ți se potrivește online și o primești acasă în câteva zile (uneori chiar a doua zi, depinde totuși și de dioptrii și de tipul de lentile de contact comandat).

Voi ce părere aveți ?

 

I'm Laura, thirtysomething, creative mind, passionate about marketing & pr, fashion and beauty enthusiast, taking inspiration from my travels and encounters. Let’s be chic!

1 comentariu

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Running - Ciuc Radler
Anterior

Când o țestoasă te motivează să alergi primii km

Palmolive Aroma Sensations
Următor

Beauty news Palmolive: senzații și călătorii... sub duș