10 destinații de vacanță inspirate de pe Instagram

Instagram a devenit o sursă de inspirație pentru absolut tot ceea ce facem – produsele pe care le folosim, stilul vestimentar, decorarea locuințelor,  locurile în care ieșim, modul în care ne mâncăm mâncarea și, evident, destinațiile alese pentru vacanțe și călătorii.

Și pentru că este vară, am ales astăzi sugestii pentru 10 destinații de vacanță inspirate de pe Instagram:

Eguisheim, Franța. Este visul meu să vizitez Alsacia și acest mic orășel, considerat unul dintre cele mai frumoase și pitorești din Franța, înglobează toate atributele acestei regiuni… cu străduțele sale pavate circulare, construite în jurul castelului, casuțele vechi îmbrăcate în lemn cu mușcate la ferestre, fântâna magnifică din centrul orașului, castelul ce datează din secolul al XI-lea și capela Saint Leon IX, Eguisheim este o destinație de vacanță desprinsă din poveștile lui Alexandre Dumas, a căror fană eram în copilărie.

 

Domodossola, Italia. O veche provincie romană ce și-a păstrat farmecul antic, aflată la granița Italiei cu Elveția și în apropierea frumosului Lac Maggiore. Un orășel de munte, perfect pentru o vacanțe de relaxare în mijlocul naturii.

 

Nafplio, Grecia. Pentru mine nu există vară fără o scurtă incursiune în însorita Grecie. Ador să descopăr de fiecare dată locuri noi, colțuri pline de istorie și povești. Plajă, soare, plimbări pe străduțele strâmte ce duc spre mare, plimbări cu barca (una spre mica cetate venețiană aflată în larg, momente de relaxare admirând culorile incredibile ale cerului și mării…

 

Bergen, Norvegia. Poarta către spectaculoasele fiorduri, Bergen poate oferi o experiență de vacanță completă – tururi pline de istorie și cultură al orașului, o plimbare la înălțime cu funicularul, excursii montane și, binențeles, experiența unică a fiordurilor nordice.

 


Obwalden, Elveția. Dacă ai visat vreodată la sătucul hobbiților din mijlocul naturii din Lord of the Rings (și nu plănuiești prea rapid o excursie în Noua Zeelandă unde au fost filmate imaginile), Obwalden este locul unde acest vis prinde contur real… munți, văi și pășuni pline de vegetație, lacuri cu ape cristaline, căsuțe de poveste din lemn și o multitudine de opțiuni de relaxare.

 

Esslingen am Neckar, Germania. O bere rece sau un Apfelschorle (băutura aia răcoritoare și delicioasă cu suc de mere și sifon) pe una dintre terasele vechiului oraș medieval, un ștrudel pufos cu sos de vanilie lângă, o carte pasionantă… ce poate fi mai plăcut într-o zi de vacanță?

 

Procida, Italia. O vacanță sau o scurtă escală pe această insulă din zona Napoli pe care s-au filmat scene din celebrele filme Il Postino și The Talented Mr. Ripley, sună bine, nu-i așa? Eu visez la un cappuccino delicios italian sau un gelato răcoritor pe o terasă colorată cu vedere spre apă…

 

Dunavațul de Sus, România. Unul dintre cele mai spectaculoase locuri din România, cu peisaje unice în lume, este Delta Dunării. O vacanță minunată, plină de aventură, în care nu te poți plictisi – plimbări cu barca pe canale, bird watching, specialități pescărești, relaxare pe mici plaje virgine…

 

 

Blois, Franța. Un spațiu în care se împletește atmosfera romanelor lui Dumas cu cea a poveștilor lui Perrault, Blois este destinația perfectă de vacanță pe frumoasa Vale a Loarei. Nu vei ști de ce anume să te bucuri mai întâi – de castele, istoria numeroșilor regi și regine ai Franței, peisajele minunate, delicatesele franțuzești…

Denis Papin la tête dans les nuages ☁️ #blois #valdeloire #bloischambord @villedeblois

A post shared by Blois Chambord (@bloischambord) on

 

Bled, Slovenia. Străjuită de munți, staţiunea montană Bled, aflată pe malul lacului cu acelaşi nume, este o destinație de vacanță ideală pentru romantici și aventurieri, iubitori de natură, aer curat, dornici de relaxare și încarcare a bateriilor.

 

 

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Anterior

Restaurant Beirut: cel mai bun ras asfour din București

Următor

Cum a fost la primul curs de fotografie la f64