10 comedii romantice de Valentine’s day

Comediile romantice sunt filmele mele preferate, in primul rand pentru starea de optimism si senzatia de weekend pe care mi-o creeaza. Ideea acestui post nu mi-a venit dintr-o obsesie pentru aceasta zi, care din punctul meu de vedere trebuie sa fie una ca toate celelalte (in sensul ca si celelalte trebuie sa fie ca o sarbatoare, evident), ci trecandu-mi in revista colectia de DVD-uri pentru a-mi crea un fundal sonor intr-o seara cu o pana de cablu.
Inainte de toate iti voi atrage insa atentia asupra unui maraton de filme romantice la cinema, in cazul in care preferi marele ecran. La Light Cinema, in noaptea de 16 februarie, incepand cu ora 23:00 poti vedea cu 35 de lei filme dintr-o lista interesanta: Scenariu pentru happy-end, Viata la 40 de ani, Hotul de cuvinte, Mereu in off-side, Beautiful creatures (premiera), Parinti vs. Bunici.

Dar iata si recomandarile mele de pe DVD. Voi enumera filmele in ordinea in care le-am descoperit pe rafturi, fara o ierarhizare, care mi-ar fi imposibila, pentru ca toate mi-au placut.

Film de referinta, atat in domeniul filmelor romantice, dar si in carierele Juliei Roberts si Richard Gere, Pretty woman este un film pe care l-as revedea oricand. Scena/scenele favorite? Evident sedinta de shopping pe Rodeo drive si finalul de poveste…pentru copii.

Mai recent, Friends with benefits, cu Mila Kunis si Justin Timberlake, este un film amuzant si usurel, care ma binedispune de fiecare data. Ador partea in care Mila ii prezinta New York-ul altfel lui Justin, inclusiv un flash mob in Time Square si evident flash mob-ul din final, organizat de Justin pentru a-si cere scuze, in Central Station. Romantic nu?

Anul trecut a fost cred anul descoperirii si afirmarii ca sex symbol al lui Ryan Gosling, iar filmul Crazy, stupid, love i-a subliniat calitatile fizice. Filmul are un super trailer, iar scena in care Ryan isi scoate camasa, iar Emma Stone exprima cu uimire „Seriously? It’s like you are photoshopped” este geniala.

Meg Ryan este protagonista in mai multe dintre filmele mele preferate, mai ales cand vine vorba de comedii romantice. You’ve got mail e un film amuzant, sensibil, romantic, intr-un cuvant frumos. Scena preferata? Finalul, cand Meg Ryan descopera ca cel de care se indragostise prin internet era fostul dusman – concurent care ii falimentase afacerea, dar cu care intre timp legase o prietenie cu iz de dragoste (Tom Hanks).

Sleepless in Seattle, cu aceiasi protagonisti – Meg Ryan si Tom Hanks – este o alta comedie romantica care merita vazuta.

Nu numai in zilele noastre se fac comedii romantice reusite. 2 dintre marile mele favorite sunt That darn cat (1965) si How to steal a million (1966). In prima, o pisica este cea care-i apropie pe protagonisti si ajuta la eliberarea unei femei rapite, iar in a 2-a, Audrey Hepburn si Peter O’Toole fura o statueta dintr-un muzeu pentru a evita demascarea tatalui ei ca falsificator de opere de arta.

Cred ca l-am mai mentinat in postul cu filme de Craciun: Love actually este un film superb si nu ma pot decide care sunt povestea sau protagonistii preferati. Daca l-ati ratat vi-l recomand.

Iata ca revine Julia Roberts – Notting Hill e un alt film sensibil si amuzant. Povestea este „de film” – o vedeta de cinema se indragosteste de un englez obisnuit, cu apartament in Notting Hill e adevarat, proprietar de librarie (Hugh Grant), si traiesc fericiti pana la adanci batraneti… Nu glumesc, este un film care chiar arata ce se intampla dupa declaratia „te iubesc” si sarut.

Un film non-conformist, in stilul lui Woody Allen, o comedie romantica mai putin obisnuita, Midnight in Paris plaseaza povestea de dragoste a personajelor intr-un Paris al mai multor timpuri, cu personaje neasteptate (ca Picasso, Dali, Hemingway sau Fitzgerald) . E un film de vazut si nu doar o data.

Vizionare placuta deci si daca de Valentine’s Day preferi o seara linistita in casa, cred ca poti gasi multe filme care sa te introduca in atmosfera zilei indragostitilor.

I'm Laura, thirtysomething, creative mind, passionate about marketing & pr, fashion and beauty enthusiast, taking inspiration from my travels and encounters. Let’s be chic!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Anterior

Ochelari de la Stella McCartney

Următor

Avanpremiera unei veri toride: costume de baie