10 cadouri de Crăciun parfumate

Pentru că parfumurile se află în topul preferințelor tuturor când vine vorba despre cadouri de Crăciun, m-am gândit la o listă cu cele mai tentante noutăți din domeniul parfumeriei de nișă. 

Obsentum are în portofoliu o multitudine de branduri încântătoare. Ai de unde alege parfumuri pe toate gusturile. Parfumuri unice, create de cei mai celebri parfumieri din toată lumea. Cadouri de Crăciun speciale, cu care nu ai cum să dai greș.

Iată deci cele 10 cadouri de Crăciun parfumate:

Kilian Princess

Pentru o femeie curajoasă și independentă. Acest parfum face parte dintr-o serie de 5, grupate în colecția ‘My kind of love’. Este o colecție destinată tinerilor îndrăgostiți. Și fiecare dintre cele 5 parfumuri are o denumire extinsă, foarte cool, o declarație îndrăzneață și exuberantă. Astfel, parfumul Princess exclamă: „I don’t need a prince by my side to be a PRINCESS”. Adresându-se clar femeilor îndrăznețe. Gurmand și frapant, Princess are aroma proaspătă a unui ceai matcha, condimentată însă cu un vârf de ghimbir.

Tom Ford Private Blend Lost Cherry

Pentru o femeie senzuală și extravagantă. Lost Cherry este o odă carnală, seducătoare. Îmbinând note voluptoase de cireșe negre, lichior de cireșe, sirop de vișine și migdale, Lost Cherry este o călătorie orgasmică a corpului în lumea interzisă a aromelor dulci. Simțurile sunt penetrate de tonuri florale de trandafir turcesc și iasomie, de note brutale de lemn de santal, vetiver și cedru. Un elixir carnal la interior și irezistibil de dulce la exterior.

Jo Malone London Honeysuckle and Davana

Pentru o femeie nonconformistă. Pentru că această nouă esență semnată Jo Malone London oferă dulcele iz al libertății absolute. Honeysuckle and Davana Cologne se inspiră din prospețimea caprifoiului sălbatic ce crește pe dealurile englezești. Îmbinat cu note de trandafir alb și arome fructate de Davana, caprifoiul înflorește într-un buchet senzorial dulce cu valențe lemnoase fine, de mușchi. Un parfum fatal, cu o aparență gingașă, însă cu o esență senzuală data de aromele dulci, florale și fructate. 

Etat Libre d’Orange I am Trash

Pentru femeile care iubesc Baudelaire și activistele pentru mediu. I am Trash sau „Les Fleurs du Déchet” (varianta în franceză) este un omagiu adus lui Charles Baudelaire și operei sale, Les Fleurs du Mal. Parfumul este tributul suprem adus Mamei Natură, un “buchet pentru iertare” creat de cea de-a opta mare modalitate artistică de manifestare a creatorului suprem, parfumeria de nișă. Acesta condamnă brutal luxul și risipa, crima împotriva naturii. Condamnă omul pentru lipsa de conștiință într-un moment de cumpănă, când planeta este subjugată de tone de deșeuri. I am Trash este un parfum creat în totalitate din deșeuri reciclate. Un parfum cu adevărat unic și inedit!

V Canto Stramonio

Pentru o femeie seducătoare, ce stăpânește perfect arta manipulării. Colecția V Canto e inspirată de Lucrezia Borgia, Văduva Neagră a Renașterii, ce și-a țesut plasa otrăvită alături de ceilalți membri ai diabolicei sale familii. Stramonium era un halucinogen eficient și un afrodiziac supranatural. Lucrezia Borgia îi cunoștea efectele și îl folosea pentru a-și domina amanții și pentru a-i purta spre plăcerea infinită. Parfumul Stramonio este o îmbrățișare irezistibilă, fatală, care se deschide cu un buchet de flori cu puteri hipnotice și persuasive. Seducția liniștitoare oferită de iasomie captivează opulența garoafelor și delicatețea orhideei și a șofranului. Inima parfumului, în contrapunct, își dezvăluie puterea de pătrundere, evidențiând Ambra Gri înmuiată în dulceața vaniliei și efervescența moscului de trandafiri.

Sospiro Soprano

Pentru femeile care adoră esențele rare și bogate. Soprano duce tradiția parfumeriei într-o nouă dimensiune. Acordurile fructate neobișnuit de bogate se amestecă cu notele albe de lapte și iasomie, frezii și litchi oriental, toate înfășurate într-un buchet carismatic de trandafir și osmanthus. Note de bază lemnoase bogate, oud și piele, se combină pentru un efect de operă olfactivă orientală caldă. Note de vârf – Litchi, Acordul Fructelor, Bergamotă Calabreză, Frezie. Note de mijloc – Acorduri laptice, Trandafir Bulgar, Osmanthus, Iasomie Egipteană. Note de bază – Lemn de Agar, Paciuli, piele.

Amouage Imitation for Woman

Pentru cele îndrăgostite de New York și de atmosfera multi culturală a acestui oraș. Imitation dezvăluie la început o notă acrișoară de coacăze negre, căreia i se alătură o ploaie de picături aspre de aldehide, care evocă excesul decadei ‘70 – ‘80. Urmează o compoziție inspirată de diversitatea etnică a New York-ului: iasomie, trandafir, bujor de portocală și ylang ylang, un amestec cald, senzorial. Majoritatea florilor sunt imperceptibile, însă capătă senzualitate sub îmbrățișarea greoaie a tămâiei, lemnului de santal și paciuli.

Xerjoff Pikovaya Dama

Pentru o femeie cu un simț estetic deosebit, pasionată de literatura rusă. Pikovaya Dama (în traducere, „Dama de Pică”) este un omagiu adus epocii de aur a literaturii ruse, fiind denumit astfel după opera lui Pushkin. Amestecând note citrice ascuțite, vibrante, cu o inimă florală romantică, bogată și necumpătată, pe o bază senzuală de mosc, lemn și vanilie, Dama de Pică își poartă admiratorii într-o atmosferă sumbră, de trecută măreție, în care pudra, accentele floralele îndrăznețe și moscul coexistă simultan. Note: bergamotă, lămâie, trandafir, neroli, coriandru, atlas cedru, Orris, tămâie, nucșoară, paciuli, lemn de santal, mosc, vanilie de bourbon.

Tiziana Terenzi Porpora

Pentru o femeie romantică. Parfumul Porpora, cu aroma sa senzuală, te transportă instantaneu într-o fermecătoare grădină orientală înflorită. Note bază – benzoin, castan, cihlimbar, mosc și smirnă; note de mijloc – mac, patchouli, tămâie și trandafir bulgăresc; note de vârf – cuișoare, scorțișoară, trandafir și zmeură. O esență fină, diafană, dar foarte persistentă, acest parfum se va dovedi unul dintre cele mai frumoase cadouri de Crăciun.

Atelier des Ors Nuda Veritas

Pentru o femeie inocentă, copilăroasă. Una dintre particularitățile parfumurilor semnate Atelier des Ors este dimensiunea prețioasă a acestor esențe, conferită de fulgii de aur de 24 de carate care plutesc în acestea. Nuda Veritas face parte din așa numita White Collection, o serie de 3 parfumuri inspirate din arta. Nuda Veritas marchează începutul călătoriei sinelui în căutarea răspunsurilor existențiale și a fericirii absolute. A Parfumul inspiră delicatețe și sensibilitate, prin notele de mijloc de flori de iasomie și Osmanthus, protejate de un strat de mușchi și patchouli.

Toate cele 10 cadouri de Crăciun parfumate pot fi achiziționate din magazinele Obsentum (din Băneasa Shopping City & de pe aeroportul Otopeni).

Care dintre aceste parfumuri te-ar tenta să îl oferi cadou de Crăciun?

 

CITEȘTE ȘI: Forbidden scents (II). Atelier des Ors

I'm Laura, thirtysomething, creative mind, passionate about marketing & pr, fashion and beauty enthusiast, taking inspiration from my travels and encounters. Let’s be chic!

3 comentarii

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Anterior

Despre visuri: Calendarul Pirelli 2019

Următor

Cum a fost la Rumble la Beat45